a
  • Çiftçi TV
  • Tarım
  • Kuraklık ayçiçeği rekoltesini yüzde 50’den fazla düşürdü

Kuraklık ayçiçeği rekoltesini yüzde 50’den fazla düşürdü

Çukurova'da ayçiçeği hasadı başlarken kuraklık nedeniyle rekoltenin yüzde 50'den fazla düştüğü belirtildi.

Adana’nın Kozan ilçesinde aşırı sıcaklar nedeniyle kuraklık yaşanınca ayçiçeği hasadı 1 ay erken başladı. Ziraat Mühendisi ve üretici Barış Kurtaran bu yıl Mayıs ayında yaşanan aşırı sıcakların ayçiçeğin olgunlaşmasına erkene çektiğini ve olumsuz etkilerinin olduğunu söyledi.

Kurtaran, kuraklık nedeniyle rekoltenin yüzde 50’den fazla düştüğünü belirterek “Mayıs ayı çok kurak ve sıcak geçti. Ayçiçeği hasadı aşırı sıcaklar nedeniyle 1 ay erken başladı. Ancak dönüme 350-400 kilo rekolte alınırken kuraklık nedeniyle bu oran çoğu tarlada 200 kilo, bazı tarlalarda 200 kilonun da altına düştü” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Fıstık hırsızları kıskıvrak yakalandı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
peri hokiperihokibrenoparaiso.comkrexil.commycacareminhut.id.vnangelpaintingtools.co.injam rtp melejit nandojam sakti mahjong profitpola spin gacor mahjongstrategi baru mahjong cuanmain gates of olympus cuma sebentar di duta76wild bandito duta76 jepe maksimal pakai pola initeknik simpel duta76 main dadu sicbo pasti cuanpgsoft mahjong ways 2 raih jackpot duta76joki mahjong wins 3 dapatkan scatter hitam duta76yana si teknisi pln cuan maksimal

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x