a

Buzağı gelişiminde beslenmenin etkisi büyük!

Trouw Nutrition Türkiye Ruminant Çiftlik Kanalı Teknik Müdürü Murat Baykan, buzağı beslemede dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

Vitamin ve minerallerle zenginleştirilmiş buzağı mamalarının hayvanların gelişimi için sağlam bir temel oluşturduğunu söyleyen Trouw Nutrition Türkiye Ruminant Çiftlik Kanalı Teknik Müdürü Murat Baykan, Sprayfo ve Milkivit Buzağı Mamaları ile ilgili “LifeStart konseptimiz kapsamında hayata geçirdiğimiz Sprayfo ve Milkivit Buzağı Mamalarının temelinde, erken dönemlerinde doğru ve yoğun bir besleme programı ile yetiştirilen hayvanların ilerleyen evrelerde üstün bir performans gösterdiğini kanıtlayan bilimsel çalışmalar bulunuyor.” dedi.

Doğum ağırlıklarının en az yüzde 15’i kadar kolostrum!

Sprayfo ve Milkivit ile beslenen bir buzağıların geleneksel yöntemlerle yetiştirilmiş bir buzağıya göre çok daha sağlıklı bir gelişim gösterdiğini belirten Baykan, “İlerleyen zamanda verimliliği yüksek süt üretimi sağlayan, erken buzağılayan, güçlü ve sağlıklı bir inek olarak hayatına devam ediyor.” dedi

Buzağıların hayata sağlıklı bir başlangıç yapabilmeleri için bol miktarda kaliteli kolostrum ile beslenerek bağışıklık kazanmaları gerektiğini söyleyen Baykan, “Buzağıların, doğumdan sonra ilk 12 saat içerisinde iki ila üç besleme uygulanarak, doğum ağırlıklarının en az yüzde 15’i kadar kolostrum ile beslenmesi gerekiyor. Örneğin, 40 kilogramlık bir buzağı doğumdan sonra 12 saat içerisinde minimum 6 litre kolostrum tüketmeli ve kolostrum 37-39 derece vücut sıcaklığında olmalı.” ifadelerini kullandı.

Baykan, “Trouw Nutrition olarak, global pazarda kolostrum kalitesini zenginleştiren ürünler geliştiriyoruz. Bu ürünlerimiz çiftlik kolostrumunun hiç olmadığı durumlarda yerine kullanmak veya kalitesi yetersiz olduğunda desteklemek için kullanılıyor. Yakın zamanda Türkiye pazarına da kolostrum ürünlerimizi sunmayı hedefliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Ahırda yangın çıktı: 10 telef

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x