a
  • Çiftçi TV
  • Genel
  • 7 gübre firmasına rekor ceza! Aralarında büyük firmalar var!

7 gübre firmasına rekor ceza! Aralarında büyük firmalar var!

Rekabet Kurumu'nun 7 gübre firmasına kartelleşme nedeniyle büyük cezalar kestiği öğrenildi.

Türkiye Gazetesi yazarlarından Fuat Uğur’un iddiasına göre Rekabet Kurumu gübre firmalarına kartelleşme nedeniyle büyük cezalar kesti.

Yazısında geçtiğimiz yıl 5 zincir markete kartelleşme suçlamasıyla 2,7 milyar liralık rekor bir ceza kesildiğini hatırlatan Uğur, “Evet, zincir marketlerden sonra Rekabet Kurumu gübre fabrikalarına da KARTELLEŞME nedeniyle büyük cezalar kesti.

Geçen hafta, 11 Ağustos 2022 tarihinde,  7 gübre fabrikasına haklarındaki suçlamaları ve kesilen cezaların miktarlarını bildiren rapor ve yazılar tebliğ edildi.

Rekabet Kurumu 4. Maddedeki “Uyumlu eylem, birlikte hareket edip hassas bilgileri paylaşarak fiyat belirleme, fiyatları istedikleri seviyede tutma” suçuyla BANDIRMA GÜBRE, EGE GÜBRE, ETİ BAKIR, GEMLİK GÜBRE, TOROS TARIM ve o sürpriz firma GÜBRETAŞ hakkında KARTELLEŞME cezasına hükmetti.” ifadelerini kullandı.

“Firmalar en geç 2 ay içinde ikinci yazılı savunmalarını yapacaklar!”

Uğur, “Bu arada 11 Ağustos’taki tebliği alan firmalar en geç 2 ayın sonunda ikinci yazılı savunmalarını yapacaklar. Rekabet Kurumu Kasım ayında EK GÖRÜŞ raporu yazacak. 2023’ün ocak ve şubat aylarında da ceza kesinleşmiş olacak.” dedi.

24 10 3 0 8 6
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

TMO kırmızı mercimek alım fiyatını artırdı!

HIZLI YORUM YAP

24 10 3 0 8 6

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x