a
  • Çiftçi TV
  • Genel
  • TMO’nun önceliği deprem bölgesindeki üreticiler olacak

TMO’nun önceliği deprem bölgesindeki üreticiler olacak

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2024 hububat alım döneminde deprem bölgesine öncelik verileceğini açıkladı.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, kurumlarının depremler sonrasında bölgedeki üreticilerin elinde bulunan mısır, arpa, buğday, nohut gibi ürünleri satın aldığını hatırlatarak, deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için devletin sürekli destek sağladığını vurguladı.

Deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için devletin hiçbir zaman elini çekmediğini ifade eden Güldal, “Bütün mesailerin ilki buraya ayrılmış durumda. Tarım ve Orman Bakanlığı bütün planlamalarını deprem bölgesine öncelik olarak yapmıştır” dedi.

“Üreticilerin ürünlerini sınırsız ve kota olmaksızın satın aldık”

TMO olarak depremlerden sonra üreticilerin elinde bulunan tüm ürünleri herhangi bir sınır ve kota olmaksızın satın alma kararı aldıklarını belirten Güldal, üreticilerin ürünlerini muhafaza etmekte sıkıntı çekmemeleri için nakde dönüştürmelerini sağladıklarını söyledi. Güldal, “1,5 milyar liralık ürünü mart ayında aldık” şeklinde bilgi verdi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Bozuk kavun yiyen 8 kişi öldü

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x