a

Aydın’da 4 ilçede 33 mahalleye şap karantinası

Aydın'ın Germencik ilçesine hayvanlarda görülen şap hastalığının tespit edilmesi nedeniyle, mahallenin 10 kilometre yarıçapında bulunan 33 mahalle karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Aydın’ın Germencik ilçesine hayvanlarda görülen şap hastalığının tespit edilmesi nedeniyle, mahallenin 10 kilometre yarıçapında bulunan 33 mahalle karantinaya alınarak hayvan giriş ve çıkışları yasaklandı.

Germencik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Karaağaçlı Mahallesi’nde bir hayvanda şap hastalığından şüphelenildi. Hayvandan alınan numune Türkiye Şap Enstitüsü’ne gönderildi. Testin pozitif çıkması üzerine Germencik’in; Karaağaçlı Mahallesi başta olmak üzere mahalleye 10 kilometyre çapında bulunan Germencik’in; Moralı, Mursallı, Reisköy, Turanlar, Üzümler, Abdurrahmanlar, Alangüllü, Dağkaraağaç, Dereköy, Gümüşyeni, Hıdırbeyli, Kızılcagedik, Kızılcapınar, Camikebir, İstasyon, Mesudiye, Park, Yedieylül, Yenimahalle, Neşetiye, Tekin, Ortaklar mahalleleri, Koçarlı’nın; Bıyıklı, Güdüşlü, Kasaplı, Şenköy, Tekeli, Yağhanlı, Yeniköy mahalleleri, Söke’nin; Argavlı Mahallesi ve İncirliova’nın Akçeşme ve Sınırteke Mahallesi karantinaya alındı. Öte yandan bu mahallelere hayvan giriş ve çıkışı da yasaklandı.

Kaynak: İHA

0 0 1 0 0 1
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Bakan Pakdemirli’den fiyat artışları ile ilgili açıklama

HIZLI YORUM YAP

0 0 1 0 0 1
peri hokiperihokibrenoparaiso.comkrexil.commycacareminhut.id.vnangelpaintingtools.co.inscatter wild mahjong ways 2teknik scatter gacorjackpot wild mahjong wins 3strategi scatter mahjong ways 2warga bogor gelar mahjong wins3

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.