Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik değişikliği gereğince 1 Ocak’tan itibaren limon suyu görünümü verilen, limon aromalı sos, limon sosu, limonlu sos ve benzeri isimlerle üretilen yapay limon suyu gibi ürünlerin yurt içinde piyasaya da satılması ve kullanılması yasaklandı.
Satış ve kullanımının yasaklanması nedeniyle ülke genelinde üretilen yaklaşık 2 milyon ton limondan yarısından fazlasının yetiştirildiği Mersin’de İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri tarafından da denetimler başlatıldı.
Bakanlıklarının Türk Gıda Kodeksi üzerinden birtakım düzenlemeler yaptığını belirten İl Tarım Müdürü Erdem Karadağ, “Bu düzenlemeler neticesinde limon suyu izlenimi veren bazı ürünlerin üretilerek piyasaya arzı ve raflarda satışı yasaklanmış oldu. Bugün yaptığımız denetimlerde de satış ve tüketim yerlerinden bu ürünlerin olup olmadığına baktık. Bu konuda denetimleri hassas olarak devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
50 yıllık su ihtiyacı için yapılan baraj kurudu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.
Your blog post was a much-needed dose of inspiration. Thank you for motivating me to chase my dreams.
Its like you read my mind You appear to know so much about this like you wrote the book in it or something I think that you can do with a few pics to drive the message home a little bit but other than that this is fantastic blog A great read Ill certainly be back