a

2023 ÇKS başvuruları 31 Aralık’ta sona eriyor

ÇKS'de değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 23 Eylül 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Başvurular 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecek.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Sağlam, 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 31 Aralık 2022 tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Çiftçilerin 31 Aralık’a kadar bağlı bulundukları il-ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Sağlam, “ÇKS’de bir dizi değişiklik öngörüp eylül ayı sonunda yürürlüğe giren yönetmelik ve bu paralelde güncellenen ÇKS uygulama talimatı gereğince; çiftçilerimizin, ürün güncellemelerini 31 Aralık 2022 tarihine kadar bağlı bulundukları il-ilçe müdürlüklerine müracaat ederek yapmaları gerekmektedir. Daha önce ÇKS kaydı olan üreticilerimiz 2023 müracaatlarını e-Devlet kapısı üzerinden yine 31 Aralık 2022 tarihine kadar yapabileceklerdir. İlk defa ÇKS’ye müracaat eden üreticilerimizin ise bağlı bulundukları il-ilçe müdürlüklerine bizzat giderek başvuru işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Bu seneye kadar her yıl istenen çiftçi belgesi bu yıl sadece ilk başvurularda istenecektir. Ürün güncelleme formlarında daha önce şart koşulan (Form B) muhtar ve aza imzası da kaldırılmıştır. Çiftçilerimiz ürün değişikliklerini sadece şubat ayı içerisinde yapabilecektir” dedi.

0 0 0 0 0 0
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları oku

Sıradaki haber:

Tarım işçilerini taşıyan kamyonetle otomobil çarpıştı: 9 yaralı

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

0
Haberle İlgili Görüşünü Paylaş!x