a

Çiçek aşısına BVD virüsü karıştı iddiası!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ilkbahar ayında sığırlara vurduğu çiçek aşısına BVD virüsü karıştığı ve bu virüsün büyükbaş hayvanları hastalandırarak öldürmeye başladığı iddia edildi.

Milli Gazete’den Sadettin İnan’ın haberine göre, yaşanan aşı skandalından dolayı Tarım ve Orman Bakanlığı kırmızı alarma geçti. Olayın ülke hayvancılığına etkilerinin boyutu tespit edilmeye çalışılıyor.

Aşının yapıldığı hayvanlarda ishal ve solunum güçlüğü hızla yayılırken, bakanlık gelen şikayetler üzerine aşılamayı 81 ilde ikinci bir emre kadar durdurdu. Söz konusu BVD karışımlı aşıların hangi seride ve hangi illerde yapıldığı araştırılıyor.

Milli Gazete ise Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü’ne ulaştı ancak söz konusu iddialara yönelik müdürlüğün hiçbir bilgi vermediği ifade edildi.

Hayvanların etleri antibiyotik tedavisi uygulanmadıysa insan sağlığı için tehlikeli görülmüyor ancak antibiyotik tedavisi uygulayıp da acil kesilen hayvanların etlerinin insan sağlığı için tehlike oluşturduğu ifade ediliyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Çiftliklerin verimliliği iyileştirme programıyla artacak

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0
peri hokiperihokiclarustologisticsrimashaop.commember baru langsung panen cuan di gates of olympus perihokikeajaiban tersembunyi wild west gold jadi andalan perihokiperihoki bisa mainmodal receh hadiah mewah pgsoft mahjong ways 2pgsoft mahjong ways 2 lagi banjir scatter hari ini cuma di perihokiperihoki mahjong wins 3 sukses dengan teknik pancingan scatter hitammahjong ways 2 bisa hasilkan puluhan juta lewat pola pgsoftpilihan utama mahjong wins 3 dengan sistem scatter hitamtaktik putar balik mahjong wins3

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.